There was an error in this gadget

Thursday, October 28, 2010

yuna yuni yuno

gadis semasa
Oh begini rasanya cinta
Bila diagung-agungkan kuasanya
Dan aku begitu naif untuk dirimu
Kerna usia

Oh sekarang bukannya masa
Untuk kau ungkit lagi salah siapa
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu
Korus
Bukalah mata oh
Yang selama ini kau pejamkan
Dan lihatlah diriku
Buanglah buanglah
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkan mu
Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyanyangi diri mu
Kau mahukan gadis semasa
Yang bisa memberikan kau segalanya
Dan engkau tak mampu melihat
Apa yang ada di depanmu
Kau mahukan perubahan dunia
Tetapi pada aku kau sama saja
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu
Ulang Korus 
Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu
Oh aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi diri
Terlalu menyayangi diri
Terlalu menyayangi dirimu

p/s : memandangkan gua da kawen. gua tuka tajuk gadis semasa kepada isteri semasa. 

Saturday, October 23, 2010

gampang

gampang lame gua x update blog ikan gua neh. sejak bergelar isteri ni berat tanggungjwb gua. ha ha. 
byk hal y berlaku dlm hdp gua y x sempat gua nk update dlm blog gua nih. kekangan masa gua kt skolah baru gua membataskan segala galanya. huh...!

nt la gua kemaskini hidup gua dgn cerita2 rare gua bersama incik morque.

p/s : gua skrang da naik 2.5 kilo. cilakak.

Thursday, August 26, 2010

heran


berite gembira y gua terima jugak menjadik kegembiraan sorg cikgu skola gua y turut dapat pindah balik ke semenanjung malaysia.

kekedahan yang gua dapat rasekan dri bahse beliau amatlah ketara. skrg percakapan da agak berubah setelah kekedahan + kesabahan. walopon gua kategori kedah gak tp kepekatan hurup "Q" dlm bahse beliau menjadi keraguan tuk gua nk phm maksud ayat y beliau cube sampaikan.


bak kata P. Ramlee :  NAKKK AAI'HHH. AWAT Y HANG DOK TELUJUQQ TERJUNTAI TUH PASAI APA? 


oh. bukan y ni cite utama gua. nindia....

beliau bru berpindah ke sekolah sabah wa awal thn ne. kire baru 8 bln jagong. 1st tym gua taw ade cikgu bru dri kedah gak, gua cm excited sikit r. al maklum negeri sawoh padi jugok.

manis bertudung. cun suam suam kuku je. x le cun beno. borak borak beliau gtaw beliau dh bertunang. tunang nye pon cikgu. situ le jugok skolah nye tp agak sedikit jauh ke dalam hutan nun sket. org ganu kepok leko. 

gua                      :       kesian ang kna dok sabah cm aku.
jawap beliau      :         xpa aih... saya ngan tunang saya memang mintak mai
                                              Sabah. saja la nk pengalaman. jauh jauh dgn kuargaa..
gua                      :       oooo. bagos la..

skrg deme da nikah tym gua kawin ngn incik morque bln June rituh.

tetibe de meeting kt ppd sal pertukaran khas guru blk semenanjung. gua terkejut. kegedikan die mengisik borang lg super gedik dri gua. bkn ke lu y beria nk dok sabah dlu? aishh..

menjelang keputusan nk kuar, kegedikan beliau bertambah. tegedik gedik nk tuko. x sabo sabo. gua ilek jeh. mls nk amik pot.

semalam kompom gua ngn beliau dan en.ganu die dpt tuko. 

bapak metua beliau cekidaut le jpn ganu. bapak mertua nye mnghantar masaj kepadanya bahawa name deme berdue dh ade kt besut, terengganu tempat tumpah darah laki beliau.

tetibe die bersuara ngn gua.

beliau  :  ala..... x suka la. awat dapat terengganu. aku nk kedah. alaaaa...... tamaw......
gua     :  sabaq. sabaq.  

kekecohan kecil berlaku antara gua ngn die.

pastuh gua ber monolog ngn diri gua sndirik bab gua heran ngn ayat penyata beliau td.

gua rase beliau lupe y laki beliau mmg orang ganu. padahai dlm borang rituh rilek jeh di isik terengganu. 

adeh. nk kene abugen beliau ini.

gua heran..


*chows*

p/s :  gua x paham dgn peel manusia d alap baru ini.




anak ikan

kegembiraan wa reni hingga ke tahap wa ingin membela anak ikan ikan di atas.


sambil lu org usha belog wa, lu org bg ah anak ikan wa mkn. 


sume anak ikan gua ade name masing-masing.



  1. nimi malin kundang (Ketua)
  2. mona fendi
  3. mimi asmidar
  4. naomi gonzales
  5. lufy amin
  6. fifi husin
  7. fufu husin 
  8. paw riah
  9. mak jah
  10. pak long

ate, x sabo gua nk balik raye neh.....! selamat. selamat hari raya.


p/s : gua sayang incik morque..~

Wednesday, August 25, 2010

lulus

melampau lampau keseronokan gua pada ketika ini.


kegumbiraan mmg jelas terpancar di mata nurani gua.


permohonan pertukaran gua pulang ke celah suami gua yakni, incik morque telah pon diluluskan.


td gua dpt masaj dr encik ppd mengatakan :


SALAM. PERMOHONAN PERTUKARAN KHAS PEDALAMAN TUAN TELAH DILULUSKAN. TUAN X PERLU MOHON EGTUKAR. SURAT PERTUKARAN DAN PENEMPATAN AKAN DIPEROLEHI SELEPAS RAYA DI PPD MELALUI SAYA. - EN. IBRAHIM.


sengeh. sengeh. sengeh.


*chows*


p/s : ALHAMDULILLAH. TERIMA KASIH ALLAH.